БУЛСТАТ става изцяло електронен от 2016 г.

02.01.2016

 Източник: pariteni.bg

..........................................................................................................................................................................

Новини

 

От тази година регистърът БУЛСТАТ става електронен. Директорът на Агенцията по вписванията Елена Маркова оповести, че за първи път се въвеждат цялостна електронизация на процеса по регистрация. Така всички, които подлежат на регистрация, могат да подадат документите си от компютър, като удостоверят самоличността чрез електронен подпис.  

Справките в регистъра също ще се правят изцяло електронно, като обаче личните данни ще бъдат заличени. Новите функционалности на регистъра БУЛСТАТ ще заработят след като в сила влязат промените в закона.  

Облекчена ще е и процедурата за участниците в обществените поръчки. Освен това възложителите ще могат сами да правят справка в регистъра БУЛСТАТ за всички участници в процедурата. С новата система всеки регистриран в БУЛСТАТ ще има свое електронно досие, пише БТА. 

От Агенцията по вписванията призоваха всички, които искат да направят справка в Търговския регистър или в новата система на БУЛСТАТ, да го правят електронно, а не да ходят до всеки от офисите на агенцията.

ВЕНДИ-101 ООД е Регистриран Орган за гр,Казанлък за издавана на Квалифицирани електронни подписи към СЕП България

още>>

прочетена: 1550 пъти